Moské i Aarhus ønsker at genoptage samarbejde

admin

|

13/03/2014

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Folkene bag moskéen på Grimhøjvej ønsker igen at samarbejde med myndighederne i Aarhus, efter at moskéen ellers selv havde indstillet det.

Det er efter to dage uden samarbejde, at beslutningen er truffet, forklarer Oussama El Saadi, formand for Fonden for den Muslimske Sammenslutning, der står bag moskéen på Grimhøjvej.

- Som moské og stor institution i Aarhus er det vores pligt, at vi hjælper samfundet og vores familier med at sørge for, at vores unge ikke laver dårlige ting, siger formanden til Ritzau.

I nogen tid er moskéen blevet beskyldt for at rekruttere unge muslimer til blandt andet at drage i kamp i borgerkrigen i Syrien.

Blandt andet har Østjyllands Politi advaret de unge muslimer og deres familier i Aarhus mod potentielt alvorlige konsekvenser ved at frekventere moskéen.

- Vi er nødt til at italesætte den moské som et omdrejningspunkt i forhold til rekrutteringen, lød det fra Allan Aarslev, politikommissær ved kriminalpræventiv sektion under Østjyllands Politi, til Politiken Søndag.

De anklager har dog intet på sig, lyder det fra Oussama El Saadi, der håber, at håndsrækningen til myndighederne i Aarhus kan være med til at ændre det offentlige billede af moskéen.

- Vi føler ikke, at det er fair, at når vi går og laver et godt arbejde, at der så er nogen, som kun roser politiet og kommunen i Aarhus, mens vi får at vide, at vi er tilknyttet terror, siger Oussama El Saadi.

- Som formand har jeg selv sagt, at folk skal komme til mig, hvis de opdager, at der måske er to eller tre af de unge, som går og laver nogle dårlige ting. Så vi er opmærksomme på den slags.

Formanden understreger, at ét er, hvad han og de andre i moskéen kan gøre, men at de unge også selv skal tage et ansvar.

Der er ifølge ham ikke nogen, som kan fortælle den unge person, at de skal stoppe med det, de laver.

- Vi er som moské ikke en myndighed, men en del af et samfund, så vi kan ikke kræve, at de holder sig fra den slags.

- Vi kender til nogle unge, som rejser ud i verden uden at vide, hvor de skal rejse hen, hvem de skal være med, eller hvad de skal lave.

- Men det gør også ondt på os, når vi hører om den slags tilfælde. Vi kan ikke acceptere, at de gør det på den måde, siger Oussama El Saadi.

/ritzau/