Morten Olsen vrager profil

admin

10 år siden

|

12/05/2014

Dagens topnyheder

Efter et forsømt forår er Nicklas Bendtner ikke en del af landstræner Morten Olsens trup til de kommende venskabskampe mod Ungarn og Sverige senere i maj.

Den 26-årige angriber, der i lidt over en måned endnu er på kontrakt hos engelske Arsenal, har ikke spillet, siden han var på banen i de første 62 minutter for Danmark mod England den 5. marts på Wembley i London.

Hans seneste optræden for Arsenal daterer sig til den 2. februar, da han blev skiftet ind i de afsluttende minutter af en Premier League-kamp.

- Vi så hans problematik, da vi så kampen på Wembley, siger Morten Olsen.

- Hvis Nicklas Bendtner skal tilbage på landsholdet, og det er op til ham selv, men han vil meget gerne, så skal han finde en klub og spille. Og han skal være fit, som han var under EM.

- Han er ikke A-landsholdsklar på nuværende tidspunkt, siger landstræneren, der præsenterede truppen på et pressemøde i Brøndby.

Morten Olsen har fem mulige debutanter med i truppen til kampene mod Ungarn og Sverige.

Den blot 18-årige Bayern München-spiller Pierre-Emile Højbjerg tager springet fra U21-landsholdet og op til Morten Olsens A-landshold.

En anden mulig debutant er Jakob Ahlmann fra AaB, som søndag vandt det danske mesterskab.

AaB har også Rasmus Würtz og Kasper Kusk med i truppen.

De tre øvrige, der kan få debut, er Jesper Hansen, Kian Hansen og Jakob Ankersen.

Lasse Schöne får comeback på A-landsholdet, efter at han har haft en fremragende sæson i Ajax, som han var med til at gøre til hollandsk mester.

Også backspilleren Simon Poulsen er med igen.

Danmark møder Ungarn den 22. maj i Debrecen, og seks dage senere kommer Sverige på besøg i Parken i København.

/ritzau/