Morten Olsen: Stephan og Schmeichel må kæmpe om pladsen

admin

10 år siden

|

20/05/2014

Dagens topnyheder

Kasper Schmeichel eller Stephan Andersen bliver sandsynligvis førstekeeper på det danske landshold, når kvalifikationen til EM begynder til efteråret.

Landstræner Morten Olsen lægger op til en duel mellem de to målmænd fra henholdsvis Leicester og FC København.

- Vi satser på at have en førstemålmand, men han er ikke udpeget endnu, siger Morten Olsen før de kommende venskabskampe mod Ungarn på torsdag og Sverige i næste uge.

Kasper Schmeichel vogtede målet i Danmarks seneste opgør på udebane mod England, der vandt 1-0 i en venskabskamp i marts. Men Stephan Andersen er den klart mest rutinerede af de to målmænd med 27 landskampe. Schmeichel er blot noteret for tre.

- Kasper Schmeichel spillede en fremragende kamp på Wembley, men vi er også nødt til at kigge fremad og sige, at Stephan Andersen egentlig altid har stået fint på landsholdet, efter at han for et par år siden overtog fra Thomas Sørensen.

- De to må umiddelbart kæmpe om det lige nu, siger Morten Olsen, der også har Evians Jesper Hansen med i den aktuelle landsholdstrup.

- Når jeg ser på hvilke målmænd, vi har - ikke kun Jesper Hansen, som vi har med her, men også et par stykker i Superligaen - så ser det godt ud, mener landstræneren.

Stephan Andersen underskrev mandag en treårig kontrakt med FC København, mens Kasper Schmeichel i øjeblikket forhandler om en forlængelse med Leicester, der i næste sæson skal spille i Premier League.

/ritzau/