Morten Olsen: Hjulmands tyske skifte gavner Danmark

admin

10 år siden

|

16/05/2014

Dagens topnyheder

Når en bundesliga-klub vælger en dansker fra Superligaen som sin nye træner, så er det en stor sag.

Det mener landstræner Morten Olsen, efter at det torsdag blev officielt, at FC Nordsjælland-træner Kasper Hjulmand fra den kommende sæson og tre år frem skal være cheftræner i Mainz 05.

- Det er fantastisk. Kasper er en dygtig træner, og det er godt set af Mainz. Det er meget vigtigt for dansk fodbold og for danske trænere, at vi får nogle, som kommer ud, hvor det sner. Altså til de større ligaer, siger Morten Olsen.

Den danske landstræner har et stort kendskab til tysk fodbold. Både som spiller og cheftræner har han været i 1. FC Köln.

Morten Olsen mener, at Mainz og Hjulmand passer godt sammen.

- Vi har med en træner at gøre, som er innovativ, og som tænker lidt anderledes end de fleste trænere og har succes med det. Mainz har fundet ud af, at Kaspers lidt anderledes tilgang til det hele passer til dem.

- Jeg tror, at det er et godt match. I Bundesligaen er der selvfølgelig et langt større pres, end der er i Superligaen.

- Det er to forskellige verdener. Men han kommer til en klub, hvor der ikke er det samme pres, som der er i 10-15 andre traditionsrige bundesliga-klubber. Det kan gøre, at han måske får lidt længere tid til at slå til, lyder det fra Morten Olsen.

Mainz sluttede den netop overståede bundesliga-sæson som nummer syv, og dermed skal klubben spille Europa League efter sommerpausen.

Hjulmand takker af som træner i FC Nordsjælland, når det søndag i Superligaens sidste spillerunde gælder Brøndby i Farum.

/ritzau/