Undervisningsminister Christine Antorini (S) fik en reform i hus af erhvervsuddannelserne med alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten.
Reformen gør det mere atrraktivt for de unge at vælge en erhvervsuddannelse som førstevalg.
- Det er en stor ambitiøs reform af erhvervsuddannelserne. Den gør en kæmpeforskel og løfter kvaliteten på det faglige niveau. Vi har brug for, at langt flere unge tager en erhvervsfaglig uddannelse, siger Christine Antorini.
Ministeren ærgrer sig over, at Enhedslisten forlod forhandlingerne.
- Vi sætter nogle helt afgørende spor på erhvervsuddannelserne langt ud i fremtiden. Det har været helt afgørende, at vi får højniveau-spor på uddannelserne, så det bliver et naturligt førstevalg for de unge.
- Det er her, der er job i fremtiden, siger undervisningsminister Christine Antorini (S).
Liberal Alliances uddannelsesordfører Merete Riisager, siger, at aftalen samlet set tilføjer området forbedringer, men hun peger på, at aftalen desværre langt fra løser alle udfordringer for erhvervsuddannelserne.
- Vi er blandt andet tilfredse med, at der med aftalen bliver skabt bedre muligheder for at tage en EUX-uddannelse på gymnasielt niveau i forbindelse med en erhvervsuddannelse.
- Det er samtidig positivt, at det bliver muligt at sætte faglige krav til uddannelserne, der passer til de enkelte uddannelser.
- Det vil betyde, at adgangskravene kommer til at matche det faglige niveau, som de unge møder på uddannelserne, siger Merete Riisager i en pressemeddelelse.
Med aftalen forpligtes gymnasieforligs-kredsen til at sætte et nyt adgangskrav til gymnasierne, og ifølge Merete Riisager er det afgørende, at erhvervsskoleaftalen bliver fulgt op med et adgangskrav til gymnasierne:
- Liberal Alliance rejste debatten om et højere bogligt adgangskrav til gymnasierne, og denne skal følges til dørs, så vi sikrer, at der bliver stillet adgangskrav på gymnasierne, som kan øge det faglige niveau, siger hun.
/ritzau/