Minetragedie: Berørte forældre og venner venter på svar

admin

10 år siden

|

14/05/2014

Dagens topnyheder

Hundredvis af mennesker er onsdag samlet ved den kulmine i Tyrkiet, der tirsdag blev ramt af en eksplosion. Samtidig henter redningsarbejdere kvæstede minearbejdere op fra dybet - flere af de tilskadekomne hoster og har svært ved at trække vejret på grund af støv.

Eksplosionen i kulminen i det vestlige Tyrkiet har dræbt mindst 200 mennesker, og dermed er det en af de værste mineulykker i landet. Flere hundreder ansatte menes fortsat at være indespærret i den to kilometer dybe mine.

Sena Isbiler er mor til en af mange ansatte i minen. Hun står på toppen af en bunke træ og strækker sin hals for at se, hvem der bliver ført ud af minen.

- Jeg har ventet på min søn siden først på eftermiddagen (tirsdag, red.), siger hun.

- Jeg har ikke hørt noget om ham endnu, tilføjer hun.

Arum Unzar er også mødt op ved minen. Han er kollega til de savnede, og selvom han før har prøvet at miste en ven, er "det her enormt", siger han.

- Alle ofrene er vores venner, siger Unzar, mens han begynder at græde.

- Vi er en familie, og i dag er den familie ødelagt. Vi har fået meget få nyheder, og når de kommer, er det meget slemt, siger den berørte kollega.

Ifølge Tyrkiets beskæftigelsesministerium blev kulminen senest kontrolleret 17. marts, og her var den i overensstemmelse med sikkerhedsreglerne.

Men ifølge en af minearbejderne er de ansatte under jorden ikke beskyttet.

- Der er ingen sikkerhed i denne mine. Fagforeningerne er blot marionetdukker, og vores ledelse bekymrer sig kun om penge, mener Oktay Berrin.

De indespærrede befinder sig to kilometer under overfladen og fire kilometer fra indgangen til minen. Redningsfolkene har blandt andet forsøgt at pumpe ren luft ned i mineskakterne.

/ritzau/AFP