Militante bortfører og dræber 20 irakiske soldater

admin

10 år siden

|

11/05/2014

Dagens topnyheder

Militante oprørere angreb lørdag en militærbase i det nordlige Irak. Det lykkedes oprørerne at bortføre 20 soldater, som en time senere alle blev fundet skuddræbt.

Det fortæller irakisk politi søndag.

Angrebet fandt sted lørdag formiddag ved en lille militærbase i Ain al-Jahash-området syd for Mosul. Oprørerne angreb angiveligt talstærkt.

Den militante opposition i Irak har i årevis målrettet angreb mod medlemmer af den irakiske sikkerhedsstyrke, men det hører til sjældenhederne at så stort et antal soldater er blevet dræbt i et angreb.

Senere søndag mistede yderligere 13 personer livet som følge af sammenstød mellem sikkerhedsstyrker og oprørere i Baghdad og det nordlige Irak.

Irak oplever i denne tid en voldsom stigning i blodsudgydelser. Volden er den værste, siden de sekteriske kampe toppede i 2006-2007 og kostede titusindvis livet.

Regeringen i Irak har gentagne gange givet eksterne forhold - eksempelvis borgerkrigen i nabolandet Syrien - skylden for uroen.

Men analytikere og diplomater peger på den gennemgående frustration hos det sunnimuslimske samfund over regeringen, der er ledet af shiamuslimer, som den primære årsag til den eskalerende vold.

/ritzau/AFP