Mette Frederiksen melder ud: Så meget vil kronprins Frederik få i 'løn'

Emil Martesen

35 uger siden

|

12/01/2024
Nyheder
Foto: Francis Dias/Ritzau Scanpix
Foto: Francis Dias/Ritzau Scanpix
Det er svimlende millionbeløb, som Danmarks kommende konge kan se frem til.

Dagens topnyheder

2023 har været et år fyldt med begivenheder for det danske kongehus, og det blev der for alvor sat to streger under nytårsaften, da dronningen løftede sløret for hendes abdicering.

Og inden længe lakker et 52 år langt eventyr mod enden for dronningen, inden kronprins Frederik fremover skal stå i spidsen.

Men det er angiveligt ikke længe, at kronprins Frederik har fået til at tygge på det nye kapitel, der venter rundt om hjørnet.

Ikke desto mindre er der blot to dage til, at han overtager tronen.

Og i den forbindelse har statsminister Mette Frederiksen fremsendt et forslag, der markerer en ny æra for kongehuset.

Forslaget, som er fremsendt til Folketingets Finansudvalg, omhandler overdragelsen af statsydelsen fra Dronning Margrethe til Kronprins Frederik, når han bestiger tronen.

Det skriver Børsen.

Det er nemlig op til Folketinget at fremsætte, hvor meget de kongelige skal have i apanage, og nu har statsminister Mette Frederiksen fremsendt sit udkast til Finansudvalget.

Ifølge forslaget vil Kronprins Frederik overtage den årlige statsydelse på cirka 89 millioner kroner, som dækker størstedelen af kongehusets udgifter, samtidig med at han beholder sin nuværende apanage på omkring 22 millioner kroner.

Det er vigtigt at bemærke, at dette forslag er midlertidigt, indtil en ny lov vedrørende kongehusets apanage er vedtaget.

Som Mette Frederiksen udtrykker det i aktstykket, handler forslaget om en videreførelse af de nuværende ydelser, indtil etableringen af en ny civilliste ved lov.

Yderligere overvejelser omfatter også fremtidige ændringer i apanagen for prins Christian, der vil blive kronprins ved tronskiftet. Dette rejser spørgsmål om, hvordan de kongelige ydelser vil blive tilpasset for at imødekomme de skiftende roller og ansvar inden for kongehuset.