Messerschmidt: Ikke afgørende at slå Nyrups rekord

admin

10 år siden

|

25/05/2014

Dagens topnyheder

Vælgerne kan være sikre på, at Dansk Folkepartis spidskandidat, Morten Messerschmidt, tager fem år til i Europaparlamentet, hvor han er spået til at få et kanonvalg.

Det fastslår han, før han afgiver sin stemme i Ordruphallen.

- For mig er et ord et ord. Jeg bliver selvfølgelig og passer arbejdet i de fem år, det varer, siger Morten Messerschmidt.

Dermed bliver han ikke partiets stemmesluger ved næste folketingsvalg. I efteråret 2010 oplyste han ellers, at han ville tilbage til Folketinget, men blev ved folkemødet i 2013 på Bornholm præsenteret som Dansk Folkepartis spidskandidat til Europaparlamentet.

Han afviser modstanderes kritik af, at han ikke får indflydelse i parlamentet, hvor den socialdemokratiske gruppe og den konservative/kristendemokratiske gruppe ventes at samarbejde som de to største i parlamentet.

- Indflydelse er i ethvert parlament ligefrem proportional med størrelsen af grupperne. Hvis skeptikerne går frem, hvad der er tegn i sol og måne på, så får vi også mere indflydelse, siger Morten Messerschmidt.

Han samarbejder helst med de britiske konservative i ECR-gruppen, og afviser såvel franske Front National under Marine le Pen og det hollandske Frihedsparti under Geert Wilders.

- Gruppen omkring Front National kommer vi aldrig nogensinde til at have noget at gøre med. Vi er på fuldstændig afgørende områder meget, meget langt fra hinanden, siger Morten Messerschmidt.

Ved parlamentsvalget i 2009 fik han 284.500 personlige stemmer. Trods de gode meningsmålinger satser han ikke på at slå Poul Nyrup Rasmussens rekord på 407.966 fra 2004.

- 400.000 personlige stemmer er ikke succeskriteriet for mig. Det er der vist en tidligere statsminister, der har fået. Det er ikke afgørende for mit valg, hvis jeg får to stemmer mindre end det, siger Morten Messerschmidt.

Han er tilfreds, hvis Dansk Folkeparti får flere stemmer end 15,3 procent ved valget i 2009.

- Jeg har ikke overvejet, hvad der er succeskriteriet for vores valg, men det er vel at gøre det bedre, end vi gjorde sidst, selv om det også var et godt valg, siger han.

/ritzau/