Megafon: Venstres chok-måling er et øjebliksbillede

admin

10 år siden

|

02/06/2014

Dagens topnyheder

Venstre har mandag fået en vælgerlussing i både Megafon- og Epinion-målinger. Men mens Epinion i en måling foretaget for DR giver Venstre 20,1 procent af stemmerne, står partiet i Megafons måling for Politiken og TV 2 til kun at få 14,5 procent.

- Vi indsamler over meget kort tid for at få øjebliksbilleder. Det giver et godt her og nu-billede, men det giver ikke et gennemsnitsbillede over en længere periode, siger administrerende direktør i Megafon Asger H. Nielsen til Ritzau og tilføjer:

- Vi har selvfølgelig lavet en kontrolmåling, inden vi slipper en så vanvittig måling, så vi er rimelig sikre på, at den er rigtig. Men det er klart, at der altid er fejlkilder og usikkerhed forbundet med målinger.

Søndag gav en Voxmetermåling foretaget for Ritzau Venstre 21,2 procent af stemmerne, og selvom det næsten er syv procentpoint højere end Megafons måling, ligger det stadig nogenlunde inden for den forventelige usikkerhed, vurderer valgforsker Rune Stubager fra Aarhus Universitet.

- Der er selvfølgelig altid en vis usikkerhed forbundet med disse målinger. Normalt er der en usikkerhedsmargin på op til tre procentpoint. Og hvis man lægger tre procentpoint til Megafon-målingen og trækker tre fra de højere målinger, nærmer de sig jo hinanden, siger han til Ritzau.

- Den store forskel er godt nok ikke det sædvanlige mønster, vi ser i disse meningsmålinger, men man kan sige med 95 procents sikkerhed, at Venstre vil falde inden for det interval, de viser, tilføjer Rune Stubager.

Han understreger, at målingerne afhænger af, hvornår vælgerne er blevet spurgt. Samme pointe understreger Asger H. Nielsen:

- Vi kan se på vores målinger, at der er konsistens i, hvad vælgerne får af nye informationer.

- I sådan nogle situationer, hvor alt er kaos, og hvor vælgerne flyver frem og tilbage, er det ikke unormalt med større afvigelser end normalt. Det viser i virkeligheden, at Venstre-vælgerne er meget i tvivl.

/ritzau/