Medie: Her er Claes Antonsens afløser i ‘Vild med dans’

Kamille Isaksen

4 uger siden

|

19/08/2024
Nyheder
Foto: Rasmus Weng/TV 2
Ifølge HER&NU er afløseren nu fundet.

Dagens topnyheder

"Vild med dans" har i mange år været et fast indslag i danskernes fredag aften, hvor dans, musik og underholdning går op i en højere enhed. 

Men med den kommende sæson på vej, står programmet over for en markant ændring i orkesteret, der har været en uundværlig del af showet. 

Tidligere i år trak Claes Antonsen, kapelmester for The Antonelli Orchestra, sig fra sin rolle efter en omdiskuteret DR-dokumentar om sexisme i musikbranchen. 

Det fik alle til at stille spørgsmålstegn ved, hvem der nu skulle overtage hans rolle i det populære underholdningsprogram. 

Ifølge HER&NU er der nu blevet fundet en erstatning, og det bliver Oliver McEwan, der overtager ledelsen af orkesteret.

Oliver McEwan er måske et nyt navn for mange tv-seere, men han har en imponerende baggrund inden for musikbranchen, som gør ham til en stærk kandidat til rollen.

Den 40-årige Oliver McEwan er søn af den kendte trommeslager og skuespiller Tom McEwan, som mange danskere husker fra DR’s børneserie "Ude på noget?". 

Imponerende CV

Oliver har dog selv skabt sig en solid karriere som bassist og musikleder, hvor han blandt andet har været en central figur i Medinas band i over et årti. 

Derudover har han samarbejdet med store danske navne som Mads Langer, Tessa, Nik & Jay, Burhan G., og Rasmus Seebach, hvilket vidner om hans alsidighed og dygtighed inden for musik.

Hans erfaring stopper dog ikke der. McEwan har også været en del af The X-Orchestra, det band, der bakker deltagerne op i det populære tv-program "X Factor." 

Sådan skriver SE og HØR

Claes Antonsen trak sig fra sin rolle i midten af juni, efter at han blev udsat for kraftig kritik i kølvandet på DR-dokumentaren "Sexisme i musikbranchen." 

I dokumentaren delte musikerne Mathilde Falch, Stine Bramsen og Katinka Bjerregaard deres oplevelser med grænseoverskridende kommentarer fra et bandmedlem i The Antonelli Orchestra under en optagelse af "Toppen af poppen." 

Denne kontrovers førte til Claes Antonsens beslutning om at forlade orkesteret.

Om mediet får ret i erstatningen, må tiden vise, når TV 2-programmet snart ruller over skærmen.