Marcipankage med krydderglaserede rabarber

Sabine Murati

|

09/07/2015

Dagens topnyheder

Dette er en skøn kage, der kan laves på ganske få minutter.

I stedet for rabarber kan du også bruge friske jordbær i skiver, blåbær, hindbær, brombær – eller hvad med fersken, æble eller pære i skiver?

Mulighederne er rigtig mange, og uanset hvad får du en perfekt kage til sommerens lækre modne frugter og bær. 

Til 1 springform (4-6 personer)
250 gr. marcipan
3 æg
100 gr. smør, smeltet
300 gr. rabarber
150 gr. lyst kokospalmesukker eller andet sukker
5 hele stjerneanis
2 kanelstænger
1 flækket vanillestang

Sådan gør du (se billeder af forløbet i galleriet nedenfor):
Rens rabarberne og skær dem i ca. 5 cm. lange stykker.

Kombiner rabarber, sukker, stjerneanis, kanel og vanillestang i en gryde.

Bring gryden i kog over middel varme. Sukkeret skal smelte og må ikke brænde på, så hold øje med gryden og rør jævnligt rundt.

Når sukkeret er smeltet og bobler, skal rabarber og krydderier have lov til at simre i tre-fem minutter – rabarberstykkerne må endeligt ikke blive for bløde og udkogte, men skal gerne have lidt bid.

Efter tre-fem minutter slukkes for varmen og rabarberstykkerne skal nu trække i sukkerlagen indtil de skal lægges på kagen.

Pisk marcipan og æg sammen med en elpisker.

Pisk det smeltede smør i dejen.

Hæld dejen op i en bagepapirsbeklædt springform og fordel de krydderglaserede rabarberstykker på dejen. Tryk rabarberstykkerne let ned i dejen.

Bag kagen i en forvarmet ovn på 130 C. varmluft i ca. 45-60 minutter. Kagen skal være fast, når man trykker på den.

Lad kagen køle af, og server den enten lun eller kold med fx en kugle vanilleis. 

Prøv også: Fødselsdagskage med masser af chokolade, rabarberskum og jordbær

Sabine Murati er 26 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: