Efter donation til Ukraine: Langer ud efter Danmark

Mathias Busekist

55 uger siden

|

27/08/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der sendes en stikpille til Danmark.

Dagens topnyheder

Udenrigsministeriet anslår, at Danmark har doneret for 13,6 milliarder kroner i militær og civil støtte til Ukraine siden Rusland satte sin fod i landet.

Derudover har SVM-regeringen i marts 2023 indgået en bred aftale med en række af Folketingets partier om at etablere den såkaldte Ukrainefond. Midlerne i fonden fordeles løbende af Folketinget som donationer til Ukraine.

Og efter at have mødt med landets overhoveder ved Skrydstrup Flyvestation, kunne Volodymyr Zelenskyj ånde lettet op - velvidende, at han havde sikret en stor donation.

Efter sin charmetur i Danmark har han nemlig fået 19 danske F-16-fly med sig hjem til Ukraine, som nu skal bruges i kampen mod Rusland.

Men det møder nu stor kritik.

Det skyldes, at talspersonen fra det russiske udenrigsministeriums Maria Zakharova mener, vestlige lande involverer sig for meget i krigen.

"Efter Zelenskyjs tiggertur i sidste uge til europæiske lande – heriblandt Holland, Danmark, Norge og Sverige - står det klart, at landene vil give F-16-fly til Ukraine."

"Disse skridt bekræfter Vestens fjendtlige indstilling mod Rusland og deres fortsatte involvering i konflikten i Ukraine," fremgår det af en udtalelse fra Maria Zakharova ifølge Ekstra Bladet.

Talspersonen fortsætter herefter med at hævde, at lande fra Vesten bliver ved med at kræve, at Ukraine fortsætter deres ’meget hypede modoffensiv.’

"Af samme grund oversvømmer de det kriminelle Kiev-regime med våben, ligesom de træner de ukrainske soldater og sender lejesoldater og spioner til Ukraine," siger Maria Zakharova.

Dette gøres, ifølge Maria Zakharova, så man fortsat kan angribe Rusland.

Hun får til sidst slået fast, at "afnazificering af Ukraine og eliminering af trusler mod Ruslands sikkerhed" fortsat har højt prioritet.