Nogle gange skal madlavningen gå lidt tjept. Jeg elsker det italienske køkken, og her er et bud på en italiensk-inspireret pastaret, der kan laves på meget kort tid.
Her er en lækker pastaret, som tager omtrent et kvarter at lave.
Til en person skal bruge:
100-150 gram pasta
4 cherrytomater
5 grønne asparges
1 forårsløg
En håndfuld frisk basilikum
Revet parmasan
Salt og peber
Olivenolie til stegning
Sådan gør du
Sæt en gryde med vand i kog og kom pastaen i. Jeg bruger fuldkornspasta, som kræver lidt længere kogetid, men du kan også sagtens bruge alminelig pasta.
Imens snittes forårsløget fint og aspargesene i cirka en halv centimeter store stykker. Varm en pande op med lidt olivenolie og rist forårsløg og asparges ved middelhøj varme i fem minutter. Krydr med salt og peber.
Skær cherrytomaterne over i halve og hak basilikummen fint.
Når pastaen er kogt, hældes vandet fra. Kom pastaen tilbage i gryden med lidt olivenolie. Hæld den hakkede basilikum og cherrytomaterne i. Bland ingredienserne sammen og hæld revet parmasan i en mængde efter eget ønske over.
Lad det få varmen i et par minutter. Så er retten klar til servering.
God appetit.
Se flere billeder nedenfor.
Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: