Langt flere kvinder end mænd er tilbøjelige til kun at sætte deres opsparing på bankkontoen. Omvendt sætter flere mænd deres penge i anden opsparing som aktier, obligationer eller private pensionsopsparinger.
Det viser Nordeas undersøgelse "Sådan sparer danskerne op i 2016", hvor 1.006 danskere mellem 18 og 65 år er blevet spurgt til deres opsparing. Det skriver Berlingske.
Bag undersøgelsen står forbrugerøkonom i Nordea Ann Lehmann Erichsen, der blandt andet arbejder for at udrydde kønsforskelle i husholdningernes økonomi.
- Det klare billede er, at kvinderne har en mere enstrenget opsparing end mændene. Sidste års stormvejr på aktiemarkederne har været afskrækkende for mange kvinder, og næsten halvdelen har bare deres opsparing stående på en bankkonto, siger hun til Berlingske.
Tallene viser, at 42 procent af de adspurgte kvinder kun har en opsparing i banken, mens blot 28 procent af mændene udelukkende foretrækker banken, når de sparer op.
På en bankkonto forrentes pengene i øjeblikket minimalt eller slet ikke. Derfor har kvindernes valg om at sætte opsparingen i banken vidtrækkende konsekvenser, lyder det fra Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet.
- Det betyder, at mænds formuer udvikler sig mere eksplosivt end kvinders. På grund af den rekordlave inflation ser vi samtidig, at kvinderne ikke er i stand til at bevare deres købekraft, fordi der faktisk bliver spist en smule af kvindernes formue, siger han til Berlingske.
På sigt er det problematisk, at kvinders formuer bliver udhulet, da de samtidig lever længere end mænd, påpeger også Helle Snedker, kundechef i Formuepleje.
- Groft sagt ender vi med at sidde som nogle fattige, gamle kællinger. Og det er ikke engang mændenes skyld. Det er helt vores egen, siger Helle Snedker, der også er medlem af netværket Kvindeøkonomien, som arbejder for at få kvinder til at interessere sig for økonomi.
/ritzau/