Kraftig opfordring fra Mette Frederiksen

Nicolai Busekist

164 uger siden

|

01/12/2021
Nyheder
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
På aftenens pressemøde fortæller statsminister Mette Frederiksen, at der vil blive skruet op for vaccineindsatsen.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Der er fortsat stigning i antallet af smittede med coronavirus i Danmark. I dag blev der sat ny rekord med 5.120 personer, der siden tirsdag er blevet testet positive for corona.

For at nedbringe smittespredningen i Danmark, har regeringen planer om at skrue op for vaccineindsatsen. Det fortæller statsminister Mette Frederiksen onsdag aften.

Ifølge statsministeren blev regeringen arbejde for, at der kan skaleres op, så der fremadrettet vil være mulighed for at vaccinere 500.000 om ugen.

Derfor slog Mette Frederiksen fast, at det er vigtigt, at danskerne tager imod deres invitationer til at blive vaccineret. Her retter hun især henvendelse til dem, der har fået invitation til det 3. stik.

"At tage imod det tredje stik er noget af det allervigtigste, man kan gøre nu. Derfor er det afgørende, at kommuner og regioner får skruet op for kapaciteten, så ingen skal vente på vaccinen," fortæller Mette Frederiksen.

Også sundhedsminister Magnus Heunicke slår fast, at det er vigtigt, at folk tager imod deres vacciner, da det er afgørende i kampen mod smittespredningen.

Ifølge Magnus Heunicke, er det ikke den nye Omikron-variant, der er skyld i den store stigning i antal smittede, som Danmark oplever i øjeblikket. Alligevel vil regeringen dog holde nøje øje med den nye virusvariant.

"Vi skal vaccinere helt i bund, det er så afgørende,” siger sundhedsminister Magnus Heunicke.

I denne forbindelse afslører sundhedsministeren også, at der på nuværende tidspunkt er syv bekræftede tilfælde med Omikron-varianten i Danmark.

Ydermere fortæller Magnus Heunicke, at det er vigtigt, at ikke alle bruger PCR-testen. Det skyldes, at der er mangel på kapacitet på nuværende tidspunkt. I stedet bør man tage en kviktest, hvis man ikke har symptomer.

"PCR-testen skal bruges, hvis man har symptomer på corona, eller hvis man er nær-kontakt, eller man har fået et positivt svar fra en antigentest. Det betyder omvendt, at man ikke skal bruge pcr, hvis ikke man er i en af de grupper," siger han.