Den tidligere ukrainske premierminister Julia Timosjenko stiller op til det ukrainske præsidentvalg til maj. Det bekræfter hun ifølge flere nyhedsbureauer.
- Jeg agter at stille op til det ukrainske præsidentvalg, siger den 53-årige Timosjenko.
Præsidentvalget finder sted den 25. maj.
Timosjenko, der to gange har haft posten som premierminister, tabte i 2010 valget til sin rival og ærkefjende - den nu afsatte Viktor Janukovitj.
Han lancerede herefter en kampagne mod Timosjenko og hendes allierede. Det resulterede i, at hun i 2011 blev fængslet for korruption, som ifølge anklagerne skete i forbindelse med en gasaftale med Rusland i 2009.
Julia Timosjenko blev 22. februar i år løsladt, da oprøret mod Viktor Janukovitj tvang præsidenten til at flygte ud af landet.
Til præsidentvalget skal Timosjenko op imod den tidligere verdensmester i sværvægtsboksning Vitalij Klitsjko, der allerede i slutningen af februar meldte sit kandidatur til præsidentvalget.
En anden modkandidat er den ukrainske forretningsmand Petro Porosjenko, der har fået tilnavnet chokolade-kongen, da han har skabt sin formue i chokoladeindustrien.
Ifølge nyhedsbureauet AFP fører Porosjenko stort i meningsmålingerne med 24,8 procent. Klitsjko ligger nummer to med 8,9 procent, men Timosjenko ånder eksbokseren i nakken med 8,2 procent.
Timosjenko har markeret sig stærkt under krisen omkring Krim.
Hun har igen og igen sagt, at folkeafstemningen på Krim hele tiden har været orkestreret af Rusland. Hun har erkendt, at Ukraine er for svag til at sætte sig op imod Rusland alene, men hun har sagt, at man ikke skal udelukke brugen af militær magt.
Omkring 100.000 russiske soldater er udstationeret tæt på Ukraines grænser, siger Andrij Parubij, der er formand for Ukraines nationale sikkerhedsråd.
- Russiske styrker er ikke kun på Krim. De er hele vejen langs Ukraines grænser. De er i syd, i øst og i nord, siger han.
- Efter interventionen på Krim forsøger Rusland at opildne separatister andre steder, og Kijev frygter en mulig indgriben i den østlige del af landet, siger han til Det Atlantiske Råd, en tænketank med base i Washington.
I det amerikanske forsvarsministerium har det hidtil heddet, at der var over 20.000 russiske soldater tæt på Ukraines grænser.
/ritzau/Reuters