Jens Rohde: Løkke skal samle Venstre igen

admin

10 år siden

|

04/06/2014

Dagens topnyheder

Venstre skal se fremad og klinke skårene efter det syv timer lange hovedbestyrelsesmøde i Odense, siger Venstres EU-parlamentariker Jens Rohde.

Før mødet ville han have partiformand Lars Løkke Rasmussen udskiftet, mens hans kreds, Venstre i Viborg, krævede et ekstraordinært landsmøde for at vælge ny formand.

- Jeg gik ind til mødet for at få en ny formand. Det er jo klart for enhver. Men udfaldet bliver, at Lars og Kristian (Jensen) forbrødres. En enig hovedbestyrelsen enes om at give Lars en enestående chance, som jeg håber, at han tager, siger Jens Rohde og tilføjer:

- For at genskabe tilliden både internt i partiet og eksternt.

- Tillid er ikke noget, der bare skabes over et syv timer langt møde. Alle ved, at der forestår et kæmpe arbejde. Alle ved, at en statsministerkandidat også skal have vælgernes opbakning, siger Jens Rohde.

Ved hovedbestyrelsesmødet aftalte Lars Løkke Rasmussen og næstformanden Kristian Jensen at tage på landsturné til Venstres kredse. Flere store jyske lokalforeninger har ligesom Viborg afvist Løkke som Venstres formand. Alligevel afviser Jens Rohde, at Venstre står splittet mellem land og by.

- Der er jo ikke de store differencer i politikken. Så jeg har lidt svært ved at finde en fløjkrig. Men det gør ondt i partiet. Man skal bare huske, at alle, der ville Lars Løkke, ville det godt for partiet. Alle, der ville en anden formand, mente det, fordi de fandt det bedst for partiet, siger Jens Rohde.

Han fik et af Venstres kun to mandater ved EU-parlamentsvalget. Nu afgør vælgerne, om krisen også rammer Venstre ved folketingsvalget, påpeger han.

- Det kan kun tiden vise. Vælgerne afgør det. Det er en opgave for os alle. Men selvfølgelig er det i første omgang op til formandskabet, siger Jens Rohde.

/ritzau/