Italiener snyder favoritterne i Giroen

admin

10 år siden

|

14/05/2014

Dagens topnyheder

Det blev den 24-årige Diego Ulissi (Lampre), der kørte først over målstregen på onsdagens etape af Giro d'Italia. På målstregen snød han nogle af favoritterne til den samlede sejr i den italienske grand tour.

Løbets femte etape, der strakte sig over 203 kilometer fra Taranto til Viggiano, var den første med afslutning opad. Selv om der kun var tale om en kategori 4-stigning, var det for første gang en anden type ryttere end sprinterne, der skulle kæmpe om etapesejren.

Igen forsøgte udbrydere sig langt udefra, men de sidste blev annulleret med cirka 15 kilometer tilbage af etapen.

Godt otte kilometer fra målstregen forsøgte italieneren Gianluca Brambilla (Omega Phama-Quick-Step) sig med et angreb, og han fik oparbejdet et forspring på et halvt minut. Men han måtte se sig hentet, da Team Katusha satte tempo på blandt forfølgerne.

De havde spanieren Joaquim Rodriguez som det bedste kort til sejren, men han havde ikke kræfterne i spurten. Han sluttede på en syvendeplads.

En anden af favoritterne til den samlede sejr Cadel Evans fra BMC havde mere overskud og lignede en vinder, men på de sidste meter måtte han se sig overhalet af Diego Ulissi.

Evans sluttede på andenpladsen, mens colombianeren Julian Arredondo (Trek) blev nummer tre. På fjerdepladsen sluttede en anden colombianer Rigoberto Uran (Omega Pharma-Quick-Step). Tinkoff-Saxo-polakken Rafal Majka blev nummer fem.

Australieren Michael Matthews (Orica-Greenedge) havde succes med at følge favoritterne til det sidste og tog sjettepladsen. Dermed holder hans fast i løbets lyserøde førertrøje.

/ritzau/