Italiener snyder favoritterne for anden gang i Giroen

admin

10 år siden

|

17/05/2014

Dagens topnyheder

Den italienske cykelrytter Diego Ulissi er flyvende i årets Giro d'Italia.

Lørdag vandt han 8. etape, og det var Lampre-rytterens anden etape etapesejr, efter at han også triumferede på 5. etape.

Australske Cadel Evans (BMC) er ny mand i løbets lyserøde førertrøje. Landsmanden Michael Matthews (Orica-Greenedge), som førte inden etapen, kunne som ventet ikke følge med på løbets første rigtige bjergudfordring.

Etapen på 175 kilometer fra Foligno til Montecopiolo bød på to bjerge i kategori-1 og et bjerg i kategori-2.

Det sluttede med en stigning op mod målet i Montecopiolo, og det var for det meste en duel mellem den franske stjerne Pierre Rolland (Europcar) og colombianske Julian Arredondo (Trek) om etapesejren.

Arredondo havde længe kørt alene op af kategori 1-bjerget, men Rolland satte en god spurt ind og fangede colombianeren få kilometer før mål. Kort tid efter punkterede Arredondo helt. Han var tømt for kræfter.

Rolland havde dog andre at forholde sig til end Arredondo. Favoritterne til den samlede sejr nærmede sig bagfra, og med kun 300 meter til mål blev Rolland indhentet. I spurten mod mål viste Ulissi sig som den stærkeste.

I den samlede stilling er Evans 57 sekunder foran Rigoberto Uran Uran (Omega Pharma-Quick-Step), mens Saxo-Tinkoffs polske stjerne Rafal Majka er treer - 1,10 minutter efter Evans.

/ritzau/