Indiens regeringsparti accepterer valgnederlag

admin

10 år siden

|

16/05/2014

Dagens topnyheder

Indiens regerende Kongresparti erkender sit valgnederlag, da tidlige valgresultater indikerer en sejr til oppositionspartiet Bharatiya Janata (BJP), skriver nyhedsbureauet AFP.

- Vi accepterer nederlaget. Vi er parate til at gå i opposition, siger den fremtrædende partifunktionær Rajeev Shukla fra Kongrespartiets hovedkvarter i New Delhi.

Dermed står Narendra Modi, der leder hindu-nationalisterne i BJP, til at blive Indiens nye premierminister.

- Modi lovede månen og stjernerne til folket. Folket købte drømmen, mener Kongrespartiets Rajeev Shukla.

Verdens største demokrati er i de seneste 10 år blevet regeret af det venstreorienterede Kongresparti og Gandhi-familiedynastiet med Rahul Gandhi i spidsen.

Selv om alle stemmer endnu ikke er talt op, tyder alt på, at Modi overtager posten som premierminister efter Manmohan Singh fra Kongrespartiet.

Og BJP ser ud til at få absolut flertal i parlamentet for første gang i 30 år i Indien. Ifølge prognoser fra tv-stationerne NDTV og CNN-IBN ser BJP ud til at vinde 272 ud 543 sæder i parlamentet i New Delhi.

Cirka 814 millioner mennesker har stemmeret i Indien. Indiens parlamentsvalg er blevet afviklet i løbet af fem uger, der begyndte den 7. april og sluttede den 12. maj.

/ritzau/AFP