Ikke på noget tidspunkt har de sagt det: Her er hemmeligheden Føtex aldrig har delt

Emil Martesen

1 time siden

|

11/10/2024
Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Ikke på noget tidspunkt har de sagt det.

Dagens topnyheder

Torsdag slog Føtex dørene op til deres spritnye dagligvarekoncept 'føtex Go' i Aarhus.

Her ventede der kunderne en helt anden oplevelse end den de er vant til, når de lægger vejen forbi Føtex.

Den nye butik er nemlig betjeningsløs og har åbent hele døgnet, hvor målet er indlysende er, at gøre indkøbsturen endnu hurtigere og lettere for kunden:

"Vores nye butik skal ses som lysende eksempel på det, vi ønsker i Salling Group. At bruge nyeste teknologi og muligheder til at opfylde vores kunders ønsker og behov, som de ikke finder andre steder i landet. Vi ønsker hele tiden at skubbe på udviklingen, så vores kunder nemmere og hurtigere kan klare deres indkøb. Vi tror på, at teknologien og den udvidede åbningstid vil appellere til rigtig mange kunder, der står og mangler basale varer i køleskabet – også udenfor normal åbningstid. Føtex Go er et vigtigt første skridt i vores nye ambitiøse plan om store investeringer i innovation og teknologi", siger Anders Hagh ifølge en pressemeddelelse fra Salling Group.

Den betjeningsløse butik, som er den første af sin slags i Danmark, skal ses som et supplement til føtex’ øvrige varehuse.

I de første uger vil der være en naturlig indkøringsperiode, hvorfor der vil være personale tilstede i butikken, som står klar til at hjælpe, hvis kunderne har spørgsmål eller oplever uforudsete problemer.

Det kunne Dagens.dk skrive under på, da vi her på redaktionen besøgte butikken på åbningsdagen for at få en snak med nogle af de ansatte om den nye butik.

Sådan fungerer det

Da redaktionen besøgte supermarkedet kunne man hurtigt konstatere, at der sad et hav af kameraer i loftet.

I samarbejde med techvirksomheden AIFI var den nye føtex Go nemlig klar med en kamerateknologi, der for første gang så dagens lys på det danske dagligvaremarked. Inspirationen til den nye butik er hentet fra blandt andet Storbritannien, Polen og Tyskland.

Helt konkret så scanner man sit betalingskort ved indgangen, hvorefter man nemt og frit kan forlade butikken efter indkøb.

Men i loftet gemmer der sig nemlig en stor hemmelighed. Der sidder nemlig 95 kameraer, der registrerer hver en bevægelse du laver i den 120 kvm butik.

Det betyder, at du blot skal handle som du plejer, men når indkøbsturen er færdig, så trykker du bare på den grønne knap, hvorefter døren åbner og du kan forlade butikken, som du kender det fra diverse selvbetjeningsmaskiner rundt om i landet.

Du kan se nogle af de 95 kameraer herunder:

Foto: Privat