En kvindelig studerende og en ung ansat i et supermarked er blevet dræbt under nye uroligheder i det splittede Venezuela, hvor hundredtusinder gik på gaden lørdag for at demonstrere for og imod præsident Nicolas Maduros regering.
Demonstrationerne, der begyndte den 4. februar, er den hidtil største udfordring for den socialistiske Maduro, som sidste år overtog magten efter den omstridte Hugo Chávez. De regeringsfjendtlige demonstranter siger, at præsidenten dækker over korruption og kriminalitet.
Det sydamerikanske lands økonomiske problemer tager til på trods af en omfattende olieeksport, og spændingerne bliver stadigt stærkere mellem modstandere og tilhængere af præsidenten. Mindst 10 mennesker er blevet dræbt og snesevis er blevet såret.
Maduro har tilbudt at gå i dialog med USA's præsident, Barack Obama, om udviklingen, men dette har fået et affejende svar fra den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, der i skarpe vendinger kritiserer de venezuelanske myndigheder for deres brutale fremfærd over for oppositionen.
Den socialistiske præsident har beskyldt USA for at være i ledtog med demonstranterne og for at give økonomisk støtte til oppositionen. Han har smidt tre amerikanske diplomater ud af landet og truet med at lukke ned for den amerikansk tv-station CNN.
Maduro blev valgt som præsident sidste år, efter at den mangeårige leder Hugo Chávez døde af kræft.
Den venezuelanske oppositionsleder Henrique Capriles, der tabte snævert til Maduro ved valget sidste år, er udfordret af flere andre oppositionsledere, som beskylder staten for at gøre flittigt brug af paramilitære styrker mod demonstranter.
Da Chavez kom til magten i 1999 og satte sig i spidsen for en "socialistisk revolution" nationaliserede han hundredvis af private virksomheder og Venezuelas oliepenge blev brugt til blandt andet at fremme sociale programmer i slumkvartererne.
Chavez og hans håndplukkede efterfølger Manduro beskyldes også for at håndhæve et diktatur, hvor medierne stækkes, og hvor oppositionen undertrykkes voldeligt.
/ritzau/AFP