Højbjerg: Jeg ved at min far kiggede med

admin

|

29/05/2014

Dagens topnyheder

Det er ikke så længe siden, at 18-årige Pierre-Emile Højbjerg mistede sin far. Derfor var onsdagens debut på det danske A-landshold dedikeret til faderen.

- Det var meget rørende, og det var stort, indleder Højbjerg om sin debut i 1-0-sejren over Sverige og fortsætter så med stort mod:

- Nu har jeg en lille historie. For to og en halv måned siden - sidst jeg så min far, der kan jeg huske, at vi sad på Rigshospitalet lige derovre bagved.

Højbjerg peger op over Parkens ene tribune i retning af Fælledparken, hvor Rigshospitalet ligger bagved. Og så fortæller han videre.

- Der sagde min far til mig - lige inden jeg gik på en onsdag aften: Nu skal vi også lige se dig mod Sverige, så har du gjort det godt. Og så grinte han lidt. Så jeg var lidt trist, men også meget stolt.

- Jeg ved, at han kigger med, og jeg spillede for ham i dag. Så det var stort, siger Højbjerg.

- Jeg synes egentlig, at første halvleg var udmærket. I anden halvleg blev jeg lidt træt og havde ferie i hovedet. Der var nogle gode ting, men jeg kan godt love endnu bedre ting, siger Højbjerg.

Den unge debutant fik store roser fra både landstræner Morten Olsen og anfører Daniel Agger efter sin lovende første optræden i rødt og hvide.

/ritzau/