Det er de færreste danskere, der ville undvære chokolade. Men mange af de, der dyrker chokoladens vigtigste ingrediens, er chokolade helt ukendt.
Derfor tog en journalist fra den hollandske tv-kanal Metropolis ud til kakaobonden Alfonse i Elfenbenskysten. Med sig havde han chokoaldebarer, som Alfonse, hans venner og hans arbejdere fik lov at smage.
- Helt ærligt, så ved jeg ikke, hvad man laver af kakaobønner. De laver lækkert mad af dem, men jeg har aldrig set det. Jeg ved ikke, om det er sandt, siger en af bønderne.
Læs også: Nu er det spiselige chokolade-lingeri her
De er alle begejstrede over den søde smag og meget nysgerrige omkring, hvordan man laver chokolade.
- Vi klager over, at det er hårdt arbejde at dyrke kakao. Nu nyder vi resultatet. Sikke et privilegium at smage det, siger en af bønderne.
Læs også: Nestlé beklager penis på chokolade
Selvom Elfenbenskysten er en af verdens førende producenter af kakaobønner, er chokolade meget sjældent på grund af prisen. En chokoladebar koster to euro, ca. 15 kroner. En kakaobonde som Alfonse tjener syv euro om dagen, svarende til godt 51 kroner. For de penge skal han forsørge sine 15 familiemedlemmer og aflønne sine fire medarbejdere.
Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med
Se kakaobøndernes fantastiske reaktion på chokoalde her: