Henrik Andersen er tidligere landsholdsbokser og lagerarbejder. Og så er han eks-ludoman.
Nu fortæller han sin historie til Fagbladet 3F.
En historie om et dobbeltliv, om svig, bedrag og misbrug.
LÆS OGSÅ: Spillegæld fik 44-årig far til at smugle narkotika
- Jeg var landsholdsbokser og dansk mester, men stoppede i 2005 og manglede adrenalinsuset. Tomrummet udfyldte jeg med spil, fortæller Henrik Andersen til Fagbladet 3F.
Først vandt eks-bokseren 3200 kroner i et online pokerspil, og så blev han afhængig.
- Det var en vild oplevelse, selvom jeg tabte alt igen. Jeg kunne jo bare vinde det tilbage og begyndte at hæve fra min kæreste Mayas og min fælleskonto, fortæller han.
LÆS OGSÅ: Mand stak svigermor 19 gange: Ludomani bag drabsforsøg
Henrik Andersen kom hurtigt ud på et overdrev - han tog på casino, drak, snød og løj sig til penge. Blandt andet lånte han 10.000 kroner af sine forældre, og bildte dem ind, at han ville overraske kæresten med en rejse. Pengene spillede han op på en enkelt nat.
- Min ældste datter havde i lang tid sparet sammen til en iPad og havde 3000 kroner i sparegrisen. Dem tog jeg og spillede op, fortæller en brødebetynget Henrik Andersen til Fagbladet 3F.
Til sidst gik det så vidt, at han blev fyret fra sit arbejde, efter at have fusket med nogle bilag for at få penge til spil. Da erkendte Henrik Andersen, at han var ludoman, og ringede til Center for Ludomani for at komme i behandling.
LÆS OGSÅ: 10 gode grunde til ansvarlig spil her.
I dag får han lommepenge og har hverken dankort eller netbank. Han gemmer sine bon’er og skaber fuldt overblik over sin økonomi. Al Henrik Andersens gæld er betalt, og familiens økonomi er bedre end aldrig før.
- Nu er det et kick at se ærlige penge på kontoen, siger Henrik Andersen, som også for længst har fyldt datterens sparegris op.
Center for Ludomani har et stigende antal i behandling, skriver Fagbladet 3F. I 2013 var tallet 689, og det forventes, at tallet vil stige i 2014.