Helveg: Vores rene EU-linje har båret frugt

admin

|

26/05/2014

Dagens topnyheder

Spidskandidat Morten Helveg Petersen og partileder Margrethe Vestager blev mødt af stående klapsalver, pift og tilråb, da de entrerede Radikale Venstres valgfest efter søndagens valg til EU-Parlamentet.

Det var kontant afregning for, at Helveg igen sikrer det EU-glade parti et mandat i parlamentet efter fem års fravær.

- I en tid, hvor skepsissen dominerer derude, har vi holdt fanen højt, lød det i hans tale til partiets medlemmer og støtter, der var mødt op for at feste.

Der blev klappet for af skatteminister Morten Østergaard og uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen, og det blev vel modtaget af Helveg, der langede håndkys ud i lokalet.

- Jeg tror, at noget af det, der har spillet ind for vores resultat, har været, at vi har stået for en ren linje.

- Fra første fløjt har vi kæmpet for det principielle i det her, nemlig den frie bevægelighed og det, at det europæiske samarbejde er løsningen på så mange af de problemer, vi har, siger han.

Partiformand Margrethe Vestager mener, at valgresultatet viser Radikales sande styrke.

Da der var valg for fem år siden, var partiet stadig mærket af, at en gruppe udbrydere havde dannet Ny Alliance et par år tidligere, og at der havde været en lang, opslidende kamp om næstformandsposten - en kamp, som Morten Helveg Petersen tabte til Morten Østergaard.

- Jeg tror, at vi er lykkedes i dag, fordi Radikale Venstre hænger bedre sammen og derfor står stærkere, siger Margrethe Vestager.

Radikale Venstre fik 6,5 procent af stemmerne.

/ritzau/