Gør dette inden den 21. november: Med få klik får du 700 kroner at handle for i Lidl

Emil Martesen

1 time siden

|

22/10/2024
Nyheder
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Gør det inden den 21. november.

Dagens topnyheder

Mange familier har svært ved at få økonomien til at hænge sammen og rækker ud efter hjælp.

Det oplever den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark, som netop har åbnet for årets ansøgning om julehjælp til økonomisk pressede børnefamilier.

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse.

I 2023 modtog Blå Kors rekordmange ansøgninger om julehjælp. Hele 18.426 familier søgte, hvilket var 52 procent flere ansøgninger end i 2022.

Forventningen er, at der igen i år vil være mange familier, som søger hjælp:

"Vi kan mærke, at der er stor interesse for julehjælpen allerede nu. Det er desværre ikke overraskende. Vi møder mange forældre, som frygter december. For dem er juletiden forbundet med ekstra mange bekymringer og et ønske om at have råd til at kunne give deres børn en god jul", siger Morten Skov Mogensen, generalsekretær i Blå Kors Danmark.

Fortsat høje fødevarepriser

Ifølge tal fra Danmarks Statistik er forbrugerprisindekset på fødevarer steget med over fire procentpoint siden efteråret 2023, og det mærker familierne, der kommer i Blå Kors’ tilbud, også:

"De høje fødevarepriser påvirker i særlig grad de familier, som i forvejen er presset økonomisk. Det kan være svært at få pengene til at række, og for hver 5. familie betyder det, at måltider må springes over", lyder det fra Morten Skov Mogensen, der henviser til en undersøgelse blandt familier, som kommer i et af Blå Kors’ mere end 40 familienetværk.  

Blå Kors uddeler julehjælp til familier, hvor forældrene er på overførselsindkomst og har hjemmeboende børn under 18 år. Julehjælpen består i år af et gavekort på 700 kroner til dagligvarekæden Lidl:

”Julehjælpen betyder meget for familierne, og de 700 kroner kan være lige det beløb, der bidrager til, at de kan købe julegaver og skabe en hyggelig juleaften for dem og deres børn", siger generalsekretæren.

Opbakning til julehjælp

Julehjælpen er mulig takket være statens julehjælpspulje og donationer fra fonde, virksomheder og private.

Den økonomiske støtte er helt afgørende for, at Blå Kors kan række en hjælpende hånd ud og hjælpe mange familier, som er økonomisk pressede:

"Opbakningen er helt afgørende for, at vi kan give julehjælp til så mange familier som muligt. Vi er blevet væltet bagover med ansøgninger de seneste par år, så vi håber, at mange har lyst til at støtte julehjælpen og være med til at gøre en forskel for trængte familier", siger Morten Skov Mogensen.

Sidste frist for ansøgning om julehjælp gennem Blå Kors Danmark er den 21. november kl. 12.