Godt nyt til mere end 750.000: Får op til 3 ugers ekstra ferie

Kamille Isaksen

30 uger siden

|

14/02/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En stor del af danskerne kan se frem til en forlænget ferie.

Dagens topnyheder

De seneste år er der kommet et langt større fokus på velvære i hverdagen, og at man skal have et liv udenfor arbejdet.

Derfor er flere og flere danskere også begyndt at vægte deres ferie meget højt, og til dem er der måske godt nyt på vej.

Nogle danskere får nu nemlig mulighed for at få helt op til 3 ugers ekstra ferie.

Statens ansatte kan nemlig se frem til nye muligheder for længere afspadsering efter en nylig overenskomstaftale, som introducerer en revolutionerende tilgang til håndtering af overarbejde. Med denne aftale får de ansatte mulighed for at pulje op til tre ugers merarbejde, som kan afholdes i en samlet periode efter aftale med deres chef. Dette tiltag har potentialet til markant at forbedre balancen mellem arbejdsliv og fritid for mange.

Det skriver Ekstra Bladet

Laust Høgedahl, en arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, har i et interview med DM Akademikerbladet kaldt aftalen for et "nybrud" inden for området. Høgedahl påpeger, at denne aftale åbner op for nye muligheder for de ansatte, såsom at tage på længere rejser med familien ved at kombinere opsamlet merarbejde med den årlige sommerferie.

Pil Rix Rossel, der arbejder som fuldmægtig i Finanstilsynet, udtrykker stor begejstring for den nye aftale. "En normal sommerferie på tre uger er kort," siger Rossel og fortsætter: "Hvis vi kan pulje afspadsering ovenpå, får vi mere frihed." Denne optimisme deles af mange, selvom Rossel også udtrykker en vis tvivl omkring realiseringen af muligheden for at afholde tre ugers sammenhængende fridage i forlængelse af hovedferien.

Denne nye ordning står som et vidnesbyrd om fagforeningernes og arbejdsgivernes villighed til at finde løsninger, der imødekommer de ansattes behov for fleksibilitet og hvile i en tid, hvor arbejdspres og travlhed ofte dominerer hverdagen. Fagforeningen DM understreger, at de op til 15 dages merarbejde godt kan afvikles som sammenhængende fridage, forudsat at det kan aftales med arbejdsgiveren, hvilket vidner om en voksende forståelse for vigtigheden af arbejdslivsbalance.