Glædeligt nyt til disse danskere: Modtager 1.750 kroner mere hver måned

Emil Martesen

4 uger siden

|

04/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
En række danskere modtager 1.750 kroner mere hver måned.

Dagens topnyheder

Der er ikke noget som flere penge mellem hænderne for danskerne.

Specielt i kølvandet på, at priserne steg markant på stort set alt i slutningen af 2021 og gennem hele 2022, hvorfor flere husstande kæmper hver måned for at få enderne til at mødes.

Heldigvis er vi på vej i den rigtige retning igen.

Danske Bank har kigget på, hvordan en almen dansk families rådighedsbeløb bevæger sig.

Det er ikke nogen hemmelighed, at rådighedsbeløbet har set strammere ud i de seneste år, men bankens nye beregning viser, at en dansk familie i år vil have 1.735 kroner mere mellem hænderne hver måned.

Det skriver SE og HØR.

Hvis man kigger på 2022, hvor inflation for alvor havde taget fat, så har danskerne nu 600 kroner mere til rådighed hver måned.

Årsagen er blandt andet, at der har været lønstigninger på 4,9 procent i gennemsnit, hvilket også må siges at være en sjat.

Derudover er det værd at kaste lys over, at afskaffelsen af Store Bededag også har en pæn betydning for rådighedsbeløbet.

Fortsætter i 2025

Louise Aggerstrøm Hansen, der er chefanalytiker og privatøkonom i Danske Bank, peger på, at der er flere grunde til at være optimistisk.

Den gode tendens ser nemlig ud til at fortsætte i 2025:

"For 2025 som helhed kan familien se frem til en yderligere stigning i rådighedsbeløbet på omkring 1.300 kroner", udtaler hun og fortsætter:

"Selv om rentefaldet kun løfter beskedent, så betyder fortsatte lønstigninger og lav inflation - sammen med en skattelettelse via et højere beskæftigelsesfradrag - at familien igen vil opleve at få mere luft i økonomien."