Froome sætter konkurrenterne til vægs

admin

10 år siden

|

08/06/2014

Dagens topnyheder

Chris Froome tog første stik i kamp med de andre Tour de France-favoritter.

Briten fra Team Sky var knapt otte sekunder hurtigere end Alberto Contador på den 10,4 kilometer lange enkeltstart, som indledte Critérium du Dauphiné.

Løbet er det første i år, hvor de tre ryttere, som alle venter skal kæmpe om Tour de France-sejren i næste måned, mødes.

Chris Froome, Contador (Tinkoff-Saxo) og Vincenzo Nibali (Astana) har forberedt sig forskelligt, men nu gælder det.

De tre rivaler gav allerede på første etape indikationer af, at de kommer til at udkæmpe hårde slag - ikke kun i Dauphiné i den kommende uge, men i særdeleshed også i Tour de France.

Luxembourgeren Bob Jungels havde tilbragt vel nærmest en time i en stol i målområdet med bedste tid, men da Alberto Contador, som startede først af de tre favoritter, kom ind, blev han smidt ud, og Contador overtog førstepladsen.

Nibali havde bedste mellemtid efter 4,6 kilometer, hvor en del af dem var opad. Han var startet et minut efter Contador og havde sat tid til på de sidste kilometer.

Froome var et sekund foran Contador på mellemtiden. Han havde øget til næsten otte sekunders forspring. Nibali endte på ottendepladsen på etapen.

Jakob Fuglsang (Astana) blev nummer 24 på etapen, 19 sekunder efter Chris Froome. Michael Valgren (Tinkoff-Saxo) blev nummer 86 og Nicki Sørensen (Tinkoff-Saxo) nummer 94 med et tidstab på henholdsvis 46 og 51 sekunder.

Mandag venter en 156 kilometer lang etape med seks mindre bjergtoppe undervejs.

/ritzau/