Fransk journalist dræbt i Den Centralafrikanske Republik

admin

10 år siden

|

13/05/2014

Dagens topnyheder

En 26-årig fransk journalist er blevet dræbt, da hun rapporterede fra Den Centralafrikanske Republik, siger Frankrigs præsident, François Hollande, i en erklæring, hvori han lover at gøre alt, hvad der er muligt for at få opklaret drabet.

- Det er med stor sorg, at præsidenten har hørt om journalisten Camille Lepages død i Den Centralafrikanske Republik, hedder det erklæringen fra den franske præsidents pressetjeneste.

- Lepages lig blev fundet af en militær patrulje, da de undersøgte et køretøj, som blev kørt af en anti-Balaka milits i regionen Bouar i den vestlige del af landet, hedder det videre med henvisning til den overvejende kristne militsgruppe.

Camille Lepage arbejdede som fotograf for studiet Hans Lucas i Paris.

Hollande, som er på besøg i Georgien, har sendt et fransk specialisthold til Den Centralafrikanske Republik for at bidrage til opklaringen af drabet.

I weekenden blev mindst 13 mennesker dræbt, da de blev brændt til døde under nye voldsomme sammenstød. Ofrene blev tvunget ind i et hus af bevæbnede mænd, som barrikaderede alle døre, inden de satte ild til bygningen.

Den lille fattige republik har kæmpet med vold og politisk ustabilitet, siden landet blev selvstændigt fra Frankrig i 1960. Volden er eskaleret, siden de primært muslimske Seleka-oprørere i marts sidste år tog magten i et statskup, der fjernede præsident Francois Bozize.

FN's Flygtningehøjkommissariat har advaret om, at tusindvis af muslimer risikerer at blive dræbt af kristne militsgrupper. Et stort antal er allerede flygtet nord på, mens andre har krydset grænsen til nabolandene Tchad og Cameroun.

/ritzau/AFP