Danskerne har gennem det seneste år kæmpet med stigende leveomkostninger.
Derfor havde mange set frem til en økonomisk lettelse i form af lavere skat på aktieafkast.
Men forventningerne blev dog knust, da for nylig blev meddelt, at skattelettelsen udskydes til 2026.
En aftale mellem et bredt flertal i Folketinget om at hæve progressionsgrænsen for aktieafkastbeskatning skulle ellers have været trådt i kraft næste år.
Planen var at løfte grænsen fra 63.300 kroner til 83.100 kroner, hvilket ville have givet op til 2.970 kroner i skattelettelse pr. person.
Men i stedet blev midlerne prioriteret til at tilbagebetale penge til iværksættere, der tidligere blev ramt af den omdiskuterede 'skatten fra helvede'.
Helt konkret betyder den, at aktionærer i iværksættervirksomhederne ifølge de gældende regler ved udgangen af hvert år skal betale 22 procent i skat på værdistigninger af børsnoterede aktier.
Det på trods af aktionærerne måske ikke har solgt noget af sine aktier og dermed ikke tjent penge på dem.
Det skriver Euroinvestor.
Skatteordfører fra Liberal Alliance, Steffen Frølund, anerkender dilemmaet:
"Det her er helt klart et kompromis, og det var ikke Liberal Alliances ønske at finde finansieringen på den her måde, men det er trods alt bedre at hjælpe de klemte iværksættere og så udskyde den skattelettelse med progresssionsgrænsen med et år", lyder det fra ham.
Ifølge regeringens beregninger vil tilbagebetalingen koste omkring 100 millioner kroner, og det har krævet politisk kreativitet i finansieringen.
Frustrationen er dog tydelig hos andre partier.
Hans Kristian Skibby fra Danmarksdemokraterne er rystet over forløbet:
"Jamen, hvad er det for noget. Det kan de sgu da ikke bare gøre. Det er en del af en aftale med andre partier til 170 millioner kroner. Jeg har aldrig set noget lignende. Det her er ikke normalt", lyder det skarpt fra ham.
Baggrunden for udskydelsen er fjernelsen af lagerbeskatningen, der har skabt alvorlige økonomiske problemer for iværksættere, som har skullet betale skat af aktieværdistigninger uden faktisk at have realiseret en gevinst.
Beslutningen blev modtaget som en nødvendighed for at rette op på tidligere fejl, men den har efterladt almindelige danskere med aktiedepoter i en økonomisk klemme.
Med ændringerne ligger lovforslaget nu hos Skatteudvalget, og partierne afventer næste skridt i processen.
Spørgsmålet er, om skatteændringerne kan blive genstand for yderligere politiske forhandlinger, eller om beslutningen står fast.