Forsøgte at lokke to 10-årige drenge ind i varebil: Nu efterlyser politiet manden bag

Kamille Isaksen

30 uger siden

|

08/02/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Politiet efterlyser nu manden bag episoden.

Dagens topnyheder

Nordsjællands Politi appellerer nu til offentligheden om hjælp til at identificere en mand, som er mistænkt for at have forsøgt at lokke to 10-årige drenge ind i sin varevogn i Nivå. 

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Dagens.dk har fået tilsendt af Nordsjællands Politi. 

Hændelsen fandt sted onsdag eftermiddag omkring kl. 15.20 på Rødehusvej nær Æblets Kvarter, hvor manden angiveligt forfulgte drengene og insisterede på, at de skulle stige ind i hans bil for at blive kørt hjem.

Situationen eskalerede, da manden forlod sit køretøj og forfulgte drengene til fods mod Nivåvej og en sti i retning af en nærliggende kirke. Drengene formåede at undslippe manden og søge tilflugt på en skole på Møllevej, hvor de fik kontaktet en voksen.

Politikommissær og efterforskningsleder Kasper Guldager fra Nordsjællands Politi understreger sagens alvor: "Det er en sag, som vi naturligvis tager meget alvorligt. Vi er i gang med efterforskningen og vil i den forbindelse gerne tale med føreren af varevognen og med borgere, som kan have set noget, der kan hjælpe os med opklaringen af sagen."

Den mistænkte beskrives som en 45-50-årig mand, omkring 165 cm høj, spinkel af bygning, med et halvt dansk/halvt udenlandsk udseende. Han taler dansk og var iført orange skibukser, orange gummistøvler eller sorte Nike sneakers med hvidt logo samt muligvis en grå kasket. Manden kørte i en sort varevogn med tonede ruder.

I en relateret udvikling undersøger politiet en lignende episode, der fandt sted sidste uge i Hørsholm, hvor en mand forsøgte at tage fat i en dreng på Agertoften. Selvom det endnu er for tidligt at konkludere, om der er en sammenhæng mellem de to sager, indgår det i den igangværende efterforskning.

Politikommissær Guldager roser drengene for deres hurtige reaktion: "De er meget snarrådige ved at løbe væk og så hurtigt som muligt få fat i en anden voksen, som de fortæller om episoden og får hjælp fra."

Nordsjællands Politi opfordrer alle, der har oplysninger i sagen, til at kontakte dem på telefon 114. 

Der vil desuden være øget polititilstedeværelse i både Æblets Kvarter i Nivå og i Hørsholm, hvor den mobile politistation vil være til stede.