Forskning afslører: Derfor er folk utro, selvom de elsker deres partner

Kristine Bugbee

|

04/11/2015

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

En ny video fra AsapScience kigger nærmere på, hvorfor nogle mennesker får sig en elsker, og svaret er både interessant og skræmmende. Det skriver Mic.

Det viser sig, at behovet for at træde ved siden af måske er indkodet i vores system. Ifølge AsapScience er nogle mennesker simpelthen genetisk disponeret for utroskab.

Mennesket er blandt de tre procent af alle pattedyr, der finder sammen for livet - vi er skabt til at være monogame (eller i hvert fald loyale). Men hvorfor sker der så ufatteligt mange sidespring? Svaret skal blandt andet findes i vores gener og hormoner.

Vores dopamin-receptorer i hjernen er genetisk forskellige, og utroskab og dopamin hænger uløseligt sammen. Dopamin bliver udløst i hjernen som en slags belønning, når vi foretager os noget dejligt - for eksempel når vi spiser god mad, motionerer eller har sex.

Læs også: Hvorfor kvinder forlader mænd, som de elsker: Hvad alle mænd bør vide

AsapScience forklarer i klippet, at personer med en særlig type dopamin-receptorer er mere tilbøjelige til at kysse og kæle med andre end deres faste partner.

Derudover spiller hormonet vasopressin en stor rolle. Personer med en lav koncentration af vasopressin i kroppen har mindre tilbøjelighed til at føle empati over for deres partner. Og mangel på medfølelse gør det altså nemmere at såre sin kæreste eller ægtefælle med et lille sidespring eller en længere affære.

Der er selvfølgelig en lang række andre faktorer, der spiller ind. Og genetik er altså ikke undskyldning for at kaste sig i grams med en tilfældig charmetrold.

Undersøgelser har vist, at godt hver tredje dansker har haft sex ved siden af deres parforhold.

Se den fulde video fra AsapScience herunder.

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler: