Forskere gør chokerende opdagelse om bakterier

Nicolai Steinicke

57 uger siden

|

24/11/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Som mennesker er det virkelig magisk at have minder om særlige øjeblikke i vores liv, og noget vi værdsætter resten af ​​vores liv.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Du ville dog ikke forvente, at bakterier af alle ting har 'minder', men det er præcis, hvad der er blevet opdaget takket være ny forskning udført af videnskabsmænd ved University of Texas.

Selvfølgelig mener vi ikke, at bakterier kan tage en tur ned ad memory lane for at mindes om den dag, de havde med andre bakterier tilbage i 2010. Det skriver Unilad.

I stedet er de i stand til at danne en hukommelse baseret på niveauer af tilgængeligt cellulært jern.

Souvik Bhattacharyya, hovedforfatteren til den nylige undersøgelse sagde: "Bakterier har ikke hjerner, men de kan indsamle information fra deres miljø, og hvis de har stødt på det miljø ofte, kan de gemme denne information og hurtigt få adgang til den senere for deres fordel."

Forfatteren og hans hold af videnskabsmænd studerede E coli-bakterier, hvilket gjorde det muligt for dem at opdage, at bakterier bruger jernniveauer til at 'huske' visse adfærd.

Mange typer bakterier, uanset om det er enkeltstående eller fritflydende, har forskellige niveauer af jern.

Grundlæggende konkluderede de, at bakterier med lave jernniveauer har en tendens til at være bedre til at 'sværme', hvor millioner af celler skynder sig sammen.

Bakterier med høje jernniveauer ser ud til at foretrække at holde sig fast og danne en klæbrig biofilm.

Selvom det ikke er bekræftet, er det blevet spekuleret af dem, der er tæt på undersøgelsen, at mikrobielle erindringer kan have udviklet sig, så når jernniveauerne generelt er lave, kan bakterier søge efter jern i deres eget miljø.

"Vi viser [...], at en tidligere oplevelse af sværmeri huskes, når Escherichia coli støder på en ny overflade, hvilket forbedrer dens fremtidige sværmningseffektivitet," skrev undersøgelsens forfatter.

"En jern-baseret hukommelse kan tilbyde fordelen ved at give en hub, der forbinder forskellige stressresponser såsom antibiotikaoverlevelse og biofilm."

Disse jernbaserede 'minder', som findes i bakterier, varede ved i fire generationer, fandt forskere.

Typisk gik de naturligt tabt af den syvende generation, selvom kunstig manipulation af jernniveauerne tillod dem at vare ved meget længere, ifølge dem, der arbejder på projektet.