Forskere fra University of Cardiff har lavet en undersøgelse af en række vådservietter, hvor de har set på servietternes evne til at fjerne tre udbredte bakterier fra overflader.
De så på syv forskellige udgaver af vådservietter brugt på hospitaler, og efterfølgende kunne de konkludere, at der ikke bare var en stor forskel i servietternes evne til at dræbe bakterierne - de spredte allesammen antibiotikaresistente bakterier fra en overflade til en anden, når de blev brugt mere end en gang.
Læs også: Disse grupper forældre har en forhøjet risiko for at føde børn med autisme
Studiet er blevet offentliggjort i American Journal of Infection Control, og forskerne brugte en 10-sekunders overfladetørring for at teste vådservietternes evne til at bekæmpe antibiotikaresistente bakterier som MRSA, C. difficile og acinerobacter, der alle kan være livstruende for mennesker.
- Det er den første undersøgelse af de effektiviteten hos de mest udbredte vådservietter på hospitaler, og det vi fandt ud af var, at de i alt for mange tilfælde ikke lever op til kravene, ligesom der var meget stor forskel på, hvor effektive de var, siger Professor Jean-Yves Maillard, der ledte undersøgelse, ifølge Telegraph.
Læs også: Forskere finder genetisk forbindelse mellem psykiske lidelser og kreativitet
- Vores tests viste, at selvom vådservietter kan være gode til at fjerne antibiotikaresistente bakterier, så overfører de dem omgående til andre overflader, hvis de bliver brugt mere end en gang, siger Jean-Yves Maillard.
Forskerne håber, at de nye resultater vil får ansatte på hospitaler til at ændre i arbejdsgangene, så udbredelsen af de livstruende bakterier kan blive nedsat.