FN slår alarm: Brud på menneskerettigheder i Ukraine

admin

10 år siden

|

16/05/2014

Dagens topnyheder

I en ny rapport om menneskerettighederne i det kriseplagede østlige Ukraine advarer FN om "alarmerende forringelser" af indbyggernes grundlæggende rettigheder.

FN's højkommissær for menneskerettigheder Navi Pillay udtrykker samtidig bekymring for "alvorlige problemer" med chikane og trusler mod tatarerne på Krim-halvøen, som blev annekteret af Rusland i marts.

Rapporten opremser en lang liste af blandt andet drab, tortur og bortførelser, som prorussiske separatister siges at stå bag.

Rusland kritiserer rapporten og kalder den politisk motiveret.

- Objektiviteten er fuldstændig mangelfuld, og der hersker ikke nogen tvivl om, at forfatterne har lavet et politisk bestillingsarbejde, der skal frikende den selverklærede regering i Kijev, lyder det i en erklæring fra det russiske udenrigsministerium.

Prorussiske separatister har besat offentlige bygninger i en lang række byer i det østlige Ukraine, og landets midlertidige regering i Kijev har iværksat en militær offensiv mod separatisterne, som for nylig holdt en omstridt folkeafstemning om at løsrive sig fra Ukraine.

/ritzau/AFP