Antallet af personer, der søger asyl i Danmark, fortsætter med at sætte nye rekorder.
Ifølge Jyllands-Postens oplysninger har mindst 4500 personer søgt om beskyttelse her i landet i november, og det sker, efter at de officielle tal for oktober viste rekordhøje 3646 asylansøgninger i oktober.
Og de personer, der søger om asyl, har statistisk set større chance for at få det end tidligere år. Udlændingemyndighedernes seneste tal fra oktober viser nemlig, at 86 procent af ansøgerne får lov at blive i Danmark.
Det er en stigning fra 74 procent sidste år og den højeste andel siden i hvert fald 2010.
Selvom anerkendelsesprocenten kun er opgjort til og med oktober, er der ifølge Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, Andreas Kamm, ingen grund til at tro, at færre skulle få anerkendt deres asylbehov i november.
- Den største del af de asylansøgere, der kommer, er fortsat syrere, som stort set alle sammen får opholdstilladelse, fordi de er flygtninge, siger Kamm.
Han vurderer, at det blandt andet er de svenske beslutninger om at stramme reglerne for familiesammenføring, der får antallet af asylansøgere i Danmark til at stige.
- Det er umuligt at vide det helt præcist, men de stærke signaler fra Sverige om, at man ikke kan finde boliger og strammer på de håndtag, Danmark også har benyttet sig af, påvirker jo på en eller anden måde.
- Med de kommunikationsmidler, især syrerne og mellemøstflygtningene har - altså mobiltelefoner og den slags - har de bedre overblik over, hvad der foregår, end vi har været vant til, siger Andreas Kamm.
I alt har 9156 personer fået asyl i Danmark i 2015 til og med 31. oktober. I 2014 fik 6104 personer asyl.
Sidste år vedtog Folketinget en ny lov, der betyder, at flygtninge, der ikke er individuelt forfulgte, men for eksempel er på flugt fra borgerkrigen i Syrien, kan få midlertidig beskyttelse.
Reglerne udvider ikke adgangen til at få asyl i Danmark, understreger Udlændingestyrelsen.
Loven trådte i kraft 20. februar, og siden da har 3821 personer fået midlertidigt ophold. Det tal indgår i de 9156. Heri indgår også 344 såkaldte kvoteflygtninge, som Danmark tildeles af FN.
/ritzau/