Fjernvarmeselskab vil hæve prisen med 11 procent: Kommer til at ramme disse danskere

Nicolai Busekist

68 uger siden

|

04/08/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det danske fjernvarmeselskab vil hæve deres priser, hvilket kan få betydning for alle deres kunder.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

I det seneste lange stykke tid har der været markant stigende elpriser, men på det seneste er de begyndt at falde igen.

Desværre ser det ud til, at det nu er varmepriserne, der er på vej op.

Sådan er det i hvert fald hos Fjernvarme Fyn, der derfor ønsker at hæve deres priser. Det vil betyde, at varmeregningen kommer til at stige med omtrent 815 kroner om året for et gennemsnitligt parcelhus.

Det skriver TV2 Fyn

Fjernvarme Fyn står både for at producere el og varme, men det er kun sidstnævnte, som de vil hæve prisen på. Det skyldes, at de for tiden oplever stigende priser på dette.

Det har medført, at de har udsendt et forslag om at hæve priserne. Det lyder ikke sjovt for deres kunder, men faktisk er det i deres bedste. Dette vil de nemlig gøre med henblik på at sikre, at deres kunder ikke får en stor ekstraregning i 2024.

Af denne grund er forslaget kommet på dagsordenen til næste uges Økonomiudvalgsmøde i Odense Kommune. Her fremgår det, at priserne vil komme til at stige fra 87 kroner til 97 kroner eksklusiv moms per giga joule. Det svarer til cirka 11 procent.

Som følge af dette, så vil den årlige pris lyde på 11.554 kroner om året for et almindeligt parcelhus på 130 kvadratmeter.

Det er dog vigtigt at understrege, at prisstigningen endnu ikke er blevet bekræftet. Inden det kommer til at ske, skal den godkendes i Økonomiudvalget. Når det er sket, så skal det også godkendes i byrådet i Odense Kommune.

Tilbage i juni var det ifølge B.T. HOFOR, der meldte ud om prisstigninger på varme. Deres priser kommer til at stige fra 1. september, hvorfor Fjernvarme Fyn er ikke de første, der reagerer. 

"Energimarkedet ser anderledes ud, end det gjorde i starten af året. Det betyder, at vi er nødt til at justere nu, så vi kan få indtægter og udgifter til at balancere," sagde direktør for energi i HOFOR, Gorm K. Ellifor, i denne forbindelse til TV2 Kosmopol.