FCM-træner: Viborgs hjemmebane skræmmer os ikke

admin

10 år siden

|

21/05/2014

Dagens topnyheder

I lørdags snuppede FC Midtjyllands håndboldkvinder sæsonens første sejr over rivalerne fra Viborg i den første DM-finale.

Det tætte opgør på FCM's hjemmebane i Ikast endte 25-23 efter en pausestilling på 10-10. Dermed kom FCM et skridt tættere på at snuppe årets DM-guld.

Men onsdag tager viborgenserne imod FCM i den anden DM-finale, og der vil formentlig være en overvægt af Viborg-fans i hallen.

Det bekymrer dog ikke midtjyderne, der i starten af maj måned spillede Final4-turnering i Champions League i Budapest.

- Jeg tror det kan være en fordel, at vi har spillet de her Champions League-kampe, for vi har været oppe imod udebaner, som var hårdere end det, vi skal op imod onsdag, og det har vi håndteret fint, siger FCM-træner Helle Thomsen.

Bortset fra lørdagens DM-finale har de to tophold mødt hinanden tre gange denne sæson, to gange i grundspillet og én gang i pokalfinalen. Kampe, der alle er vundet af viborgenserne.

Derfor er det ifølge Helle Thomsen den samme opskrift, som lørdag sikrede FCM sejren for første gang i sæsonen, der atter skal findes frem, hvis guldet skal med hjem for andet år i træk.

- De første gange, vi mødte Viborg, lavede de rigtig mange mål imod os, så derfor skal vi finde noget af det forsvarsspil frem, som vi viste i sidste kamp, lyder det fra FCM-træneren.

- Nu står vi i en finale, så vil vi have guld. Det er det, der tæller, siger hun.

FCM sluttede grundspillet på en andenplads - tre point efter Viborg, som indtog førstepladsen efter en ganske suveræn sæson.

Viborg vandt i december pokalfinalen over FC Midtjylland, men har ikke vundet DM-guld siden 2010.

DM-finalen afgøres onsdag med kampstart klokken 20.15.

/ritzau/