FCM-træner: Alt skal lykkes mod Thüringer

admin

10 år siden

|

14/03/2014

Dagens topnyheder

Der er stor spænding inden den sidste kamp i Champions League for FC Midtjyllands håndboldkvinder, som fortsat kan nå at skrive midtjysk historie ved at komme i Final4.

Kravet er simpelt. En plads blandt de fire bedste hold i Europa kræver en sejr på minimum tre mål over tyske Thüringer.

FCM-cheftræner Helle Thomsen glæder sig over, at holdet selv kan afgøre sin skæbne.

- Da vi begyndte Champions League, sagde vi, at vi skulle vinde vores hjemmekampe, og så skulle vi se, om vi kunne finde et point eller to på udebane.

- Og det er lykkes med et point i Sävehof. Dermed får vi lov til at spille en finale om, hvem der skal have lov til at gå videre, og det bliver en fed kamp, siger Helle Thomsen til klubbens hjemmeside.

FCM tabte det første opgør med 24-26 til Thüringer. Derfor vil en sejr på tre mål med sikkerhed bringe holdet videre, mens en tomålssejr også vil være nok, hvis FCM-keeper Sabine Englert og co. kan holde tyskerne nede på maksimalt 23 mål.

- Vi skal finde det frem, vi leverede i de første 45 minutter i kampen i Tyskland. Der spillede vi en god gang håndbold.

- Vi skal sørge for at være aggressive i vores forsvarsspil og komme frem til deres skytter, siger Helle Thomsen.

FCM led onsdag et overraskende nederlag på 24-27 hjemme mod Team Esbjerg, men det får ikke træneren til at tvivle på sit hold.

- Det er godt, at det er en Champions League-kamp, vi står overfor. Det er altid en speciel opgave, og det er en kamp, vi alle sammen glæder os til, og hvor alle gerne vil præstere.

- Vi skal hive det bedste frem i os alle sammen. Vi er altid afhængige af, at det er holdet, der præsterer, og det er vi i særdeleshed på søndag, påpeger Helle Thomsen.

Der er kampstart søndag klokken 16 i Ikast-Brande Arena.

/ritzau/