10 år siden

|

16/03/2014

Håndboldkvinderne fra FC Midtjylland spillede sig søndag eftermiddag i Champions League-semifinalen.

Det skete med en hjemmesejr på 26-20 over tyske Thüringer HC i den sidste af gruppespillets kampe.

Den overbevisende sejr betyder, at midtjyderne går forbi Thüringer HC i gruppen. De to hold har godt nok begge syv point, men i indbyrdes opgør står danskerne, der blot tabte den omvendte kamp med 24-26, langt bedre.

Det er første gang i fire sæsoner, at et dansk hold når semifinalen i kvindernes Champions League.

De to hold fulgtes pænt ad i det meste af første halvleg, men mod slutningen satte hjemmeholdet tempoet op, og med en række flotte kontrascoringer kunne FC Midtjylland gå ned i omklædningsrummet med en 15-10-føring.

Det flotte midtjyske spil fortsatte i starten af anden halvleg, hvor danskerne lynhurtigt fik bragt sig foran med otte mål.

Men pludselig mistede hjemmeholdet grebet om kampen, og Thüringer åd sig tilbage i kampen.

Et par gode scoringer af Susan Thorsgaard og Trine Troelsen samt et stærkt midtjysk forsvar satte dog tingene på plads, og efter 60 minutter kunne FC Midtjylland-spillerne falde hinanden om halsen og fejre semifinalepladsen.

Midtjyderne ender som nummer to i gruppen efter Vardar, der senere søndag slog svenske Sävehof 24-18. Makedonske Vardar ender på otte point - et mere end det danske hold på andenpladsen.