Far blev overfaldet og begge børn blev kidnappet i dansk by: Nu efterlyser politiet disse 3

Emil Martesen

35 uger siden

|

17/01/2024
Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Nu efterlyser politiet disse tre personer.

Dagens topnyheder

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog nytårsnat klokken 00.17 en anmeldelse om overfald og frihedsberøvelse i Gråsten. En 49-årig mand blev overfaldet af flere personer ved CaFéodora på Toldbodgade 10 i Gråsten, da han var ude for at se fyrværkeri sammen med sine to børn. Manden blev væltet omkuld og udsat for vold, mens de to børn blev tvunget ind i en bil. Herefter kørte gerningspersonerne fra stedet i to biler.

Sådan lød meldingen i en pressemeddelelse fra politiet.

Syd- og Sønderjyllands Politi iværksatte straks en eftersøgning af børnene og gerningsmændene og var i dialog med tysk politi. De lagde heller ikke skjul på, at der var tale om en alvorlig sag, der blev efterforsket, og det blev formodet at relatere til en tidligere sag i Gråsten om en verserende uenighed mellem børnenes forældre om forældremyndigheden over de to børn.

Og selvom der hurtigt blev sat to streger under, at børnene var i sikkerhed hos moren, så er efterforskningen bestemt ikke lakket mod enden.

Syd- og Sønderjyllands Politi har nu iværksat en intensiv eftersøgning og efterlyser specifikt en kvinde og to mænd, som menes at have væsentlig information om sagen. Kvinden, beskrevet som mellem 165 og 175 centimeter høj med mørkt, skulderlangt hår og iført en lyserød jakke, blev set forlade havnen i Gråsten sammen med en korthåret mand i mørk jakke.

Således har Syd- og Sønderjyllands Politi tirsdag udsendt en pressemeddelelse, hvori de efterlyser parret. 

Denne kidnapningssag er kulminationen på en længerevarende og bitter forældremyndighedsstrid mellem den tyske bøfhusarving Christina Block og hendes eksmand, Stephan Hensel. De to yngste børn, en 10-årig dreng og hans 13-årige søster, blev tvunget ind i to tyske lejebiler og kørt væk fra stedet, hvor de overværede nytårsfyrværkeriet med deres far. Hensel blev angiveligt slået ned i forbindelse med bortførelsen.

Christina Block har afvist enhver involvering i sagen, selvom børnene senere blev fundet på hendes bopæl i Hamburg. Efter en afgørelse fra en tysk domstol er børnene blevet udleveret til deres far og er nu tilbage i Danmark.

Men dette er ikke første gang, at familien er involveret i en kidnapningssag.

Tilbage i november 2022 blev tre af parrets børn forsøgt kidnappet i Gråsten. Seks udenlandske mænd blev anholdt i forbindelse med sagen, men afviste enhver involvering i et kidnapningsforsøg. Block forklarede, at mændene var sikkerhedsfolk, hun havde hyret til at beskytte familien.