FAKTA: Se redningsplanen for slagteriet på Bornholm

admin

10 år siden

|

04/06/2014

Dagens topnyheder

Fødevareforbundet NNF og Dansk Industri har forhandlet en redningsplan på plads, så Danish Crown undgår at lukke sit slagteri i Rønne på Bornholm.

Sådan skal de 190 arbejdspladser på slagteriet på Bornholm reddes:

* De ansatte skyder en del af deres løn ind i et medarbejder-investeringsselskab.

* Alle slagteriarbejdere investerer, hvad der svarer til værdien af fritvalgsordningen i årene 2014-2019. Det beløb svarer til omkring 3,5 procent af lønnen.

* Medarbejderne får indflydelse på, hvordan selskabet administrerer investeringerne. Der udpeges to medarbejdere til bestyrelsen i medarbejder-investeringsselskabet, og to personer udpeges af Danish Crown.

* Når der er opnået en besparelse på mere end 25 millioner kroner, kan der betales penge tilbage til den enkelte medarbejder af beløbet over 25 millioner kroner - dog tidligst i 2017.

* Hvis slagteriet lukker, inden aftalen udløber, bliver samtlige indskudte midler betalt tilbage til medarbejderne inklusiv et eventuelt overskud.

* Hvis der bliver afskediget mere end 20 procent af medarbejderne, får de afskedigede midlerne tilbage.

* Aftalen løber over fem år, hvorefter pengene udover besparelsen betales tilbage, hvis Danish Crown har opnået den ønskede besparelse på slagteriet på Bornholm.

* Aftalen træder først i kraft, når slagteriarbejderne i Rønne og Danish Crowns ledelse har godkendt aftalen ved en afstemning. Det skal ske i løbet af juni.

* Erhvervs- og Vækstministeriet har tilkendegivet, at der fra statslig side bliver afsat midler til medfinansiering af nye investeringer på Danish Crown, der kan modernisere og udvikle slagteriproduktionen på Bornholm.

* I den kommende tid vil regeringen og Folketinget vedtage ny lovgivning, der gør det muligt for medarbejderne at investere i virksomheden skattefrit.

Kilder: Fødevareforbundet NNF, DI og Erhvervs- og Vækstministeriet.

/ritzau/