FAKTA: Sagen om Se og Hørs påståede overvågning

admin

10 år siden

|

28/04/2014

Dagens topnyheder

* En ansat ved PBS, det nuværende Nets, skal ifølge BT være blevet betalt af ugebladet Se og Hør for at overvåge kendte danskeres kreditkort-aktiviteter.

* BT har oplysningerne fra Ken B. Rasmussens roman "Livet, det forbandede", der udkommer onsdag. Forfatteren, der selv har en fortid som journalist på Se og Hør, fortæller i romanen om det fiktive ugeblad Set og Hørts aktiviteter.

* Ifølge BT skal PBS-medarbejderen have sendt en sms med oplysninger om for eksempel køb af tøj, flybilletter eller hotelbestillinger til Se og Hør, som brugte oplysningerne til at holde øje med de kendtes færden, tage billeder af dem på ferie, beskrive deres indkøb, restaurantbesøg og byture og få mistanke om utroskab og graviditeter.

* Angiveligt var det på denne måde, at Se og Hør kunne bringe billeder og reportager fra prins Joachim og prinsesse Maries bryllupsrejse i Canada.

* Også komikeren Casper Christensen, tv-værten Line Baun Danielsen og den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skulle angiveligt være blandt ofrene for den ulovlige overvågning.

* Overvågningen skal have fundet sted mellem 2008 og 2012. Angiveligt skal PBS-medarbejderen hver måned have afleveret kvitteringer til en værdi af 10.000 kroner til Se og Hør, hvor de blev vekslet til kontanter, så kilden kunne betales sort.

* Både Venstre og SF har i kølvandet på BT's historie krævet, at Justitsministeriet igangsætter en undersøgelse af ugebladet.

* Københavns Vestegns Politi har mandag eftermiddag iværksat en undersøgelse, som skal klarlægge, hvorvidt der er grundlag for at indlede en egentlig efterforskning af Se og Hør, og det har justitsminister Karen Hækkerup erklæret sig tilfreds med.

* Ugebladets nuværende chefredaktør, Niels Pinborg, har oplyst, at han ikke kender noget til, at Se og Hør skulle have benyttet sig af systematisk overvågning af de kendtes kreditkortaktiviteter, ligesom han tager afstand fra metoden.

* TV2's politiske kommentator Henrik Qvortrup, der var chefredaktør for Se og Hør i perioden 2001-2008, har ligeledes afvist at kende til den ulovlige overvågning.

* Bladhuset Aller, der ejer Se og Hør, har mandag aften iværksat en uvildig undersøgelse af den påståede overvågning. Undersøgelsen skal foretages af en tredjepart, oplyser Aller.

* Også Nets har igangsat en undersøgelse, der skal give svar på, om medarbejdere hos betalingskortudbyderen kan have udleveret kendtes kreditkortoplysninger.

* Forlaget bag Ken B. Rasmussens roman, Bogkompagniet, forsikrer, at der er dokumentation for anklagerne mod Se og Hør. Det samme gør BT.

Kilder: BT og Ken B. Rasmussen: "Livet, det forbandede"

/ritzau/