FAKTA: Her er Løkkes tre sager om pengeforbrug og bilag

admin

10 år siden

|

14/05/2014

Dagens topnyheder

Bilagssagerne:

* I 2008 kommer det frem, at Lars Løkke Rasmussen som amtsborgmester og senere indenrigs- og sundhedsminister har rod i sine bilag. Det viser sig, at skatteyderne har betalt for blandt andet cigaretter, private restaurantbesøg og hotelophold.

* Venstre og Lars Løkke ender med over flere omgange at tilbagebetale mere end 20.000 kroner - penge han for den største dels vedkommende uberettiget har ladet amtet eller ministeriet betale.

GGGI-sagen:

* Som formand for den grønne organisation Global Green Growth Institute (GGGI), der blandt andet støttes af danske bistandsmillioner, har Lars Løkke Rasmussen i 2012 brugt for omkring en million kroner til flyture på første klasse, luksushoteller og limousiner.

* Løkke får blandt andet betalt en tur til Rio de Janeiro sammen med sin datter. Han kalder det en "misforståelse" og tilbagebetaler 27.000 kroner for datterens rejse.

Tøj-sagen:

* Venstre har betalt habitter, sko og underbukser til en værdi af 152.000 kroner fra december 2010 til september 2011 for Lars Løkke Rasmussen. Det skete i forbindelse med diverse repræsentative opgaver.

* I det omfang tøjet efterfølgende har været brugt privat, har Lars Løkke Rasmussen selv afholdt udgiften, skriver partisekretær Claus Richter til Ekstra Bladet.

/ritzau/