EU-valg fik Løkke-kritikere til at tie på skæbnemøde

admin

|

30/05/2014

Dagens topnyheder

Hensynet til EU-parlamentsvalget vejede tungt, da Venstres forretningsudvalg 20. maj stod frem og sagde, at det fuldt ud bakkede op om formand Lars Løkke Rasmussen.

Det siger to medlemmer af forretningsudvalget til netavisen sn.dk.

- Det var fem dage før valget, så det ville ikke være rigtigt at skabe mere uro i partiet ved, at det kom frem, at der var splittelse i forretningsudvalget, siger Elo Jensen, der blandt andet er formand for Venstre i Region Sjælland, til sn.dk.

Både hans og partifællen Knud Vincents tålmodighed med partiformanden var allerede opbrugt på det tidspunkt efter tøjindkøbet til formanden for 152.000 kroner på partiets regning.

- Vi har altid brugt vores energi på det, der er bedst for Venstre. Og nu er vores konklusion, at det vil være bedst for Venstre, hvis vi får en ny formand, siger Knud Vincents, formand for Venstre i Slagelse.

For da Venstre indkasserede en vælgerlussing søndag og gik fra tre til to parlamentsmedlemmer, forandrede det situationen.

- Vælgerne har talt, og vi kommer ikke op igen, så længe Lars er formand, mener Elo Jensen.

Siden har mange medlemmer og byrådsmedlemmer udtrykt deres frustration over bilagssagen på mail og telefon, fortæller de to medlemmer af forretningsudvalget.

- Jeg ser sådan på det: Vi var med til at lægge en forbinding inden valget. Men på valgaftenen blødte den totalt igennem, lyder det fra Knud Vincents.

De to forventer opbakning fra "en betragtelig del" af de sjællandske, lokale venstreformænd, når partiets 132 hovedbestyrelsesmedlemmer samles på tirsdag.

/ritzau/