Konkurrencen på markedet for videokommunikation bliver ikke begrænset af, at softwaregiganten Microsoft købte selskabet Skype, som den danske iværksætter Janus Friis står bag, i maj 2011.
Det fastslår EU-Domstolen i en dom, der blev afsagt onsdag.
- Markedsandelene samt en høj koncentrationsgrad på dette marked indikerer ikke en markedsmagt, der giver Microsoft mulighed for på væsentlig vis at hæmme den effektive konkurrence på det indre marked, skriver EU-Domstolen i sin afgørelse.
Købet af Skype giver Microsoft mulighed for at have en markedsandel på mellem 80-90 procent af markedet for privat kommunikation.
I 2011 godkendte EU-Kommissionen købet, som kostede Microsoft 8,5 milliarder dollar, da "denne fusion var forenelig med det indre marked."
Selskaberne Cisco og Messagenet anlagde imidlertid sag ved EU-Domstolen med et krav om at få annulleret EU-Kommissionens afgørelse. Og det er dét søgsmål, som EU-Domstolen onsdag har frikendt EU-Kommissionen for.
Cisco er en multinational kommunikationsvirksomhed, der beskæftiger omkring 70.000 medarbejdere med hovedsæde i San Jose i Californien.
Messagenet har hovedsæde i den italienske by Milano og udvikler telekommunikations-løsninger over internettet.
Skype blev stiftet i 2003 af danskeren Janus Friis i samarbejde med svenskeren Niklas Zennström. De to forretningsmænd ejede ved handlen 14 procent af aktierne, hvilket svarer til 6,2 milliarder kroner.
Handlen var den største på daværende tidspunkt i Microsofts historie.
EU-Domstolen oplyser, afgørelsen kan appelleres inden for de næste to måneder.
/ritzau/