Esbjerg-træner: Vi har ikke manglet noget i foråret

admin

10 år siden

|

12/05/2014

Dagens topnyheder

Esbjerg sikrede med søndagens 2-1-udesejr over OB reelt europæisk deltagelse næste sæson.

Vestjyderne er som femmer i Superligaen tre point foran FC Nordsjælland og har en målscore, der er 18 mål bedre end nordsjællænderne før sidste spillerunde.

Esbjerg-truppen mister dog markante profiler til næste sæson, da Peter Ankersen og Kian Hansen har skrevet kontrakt med henholdsvis Red Bull Salzburg og Nantes.

Træner Niels Frederiksen vil dog ikke udtale sig om Esbjergs muligheder i Europa næste sæson endnu.

- Det er svært at snakke om, så længe vi ikke kender truppen. Ledelsen har meldt ud, at vi er ambitiøse. Vi skal kende truppen, før vi med mening kan udtale os om det, siger Esbjerg-træneren.

Esbjerg har i foråret kæmpet sig fra en placering i bunden til nu at skulle spille europæisk fodbold næste sæson. Vestjyderne spillede i efteråret med i Europa League-gruppespillet, og det var ifølge Niels Frederiksen en af grundene til, at det haltede for Esbjerg i efteråret.

- Vi har ikke manglet noget i foråret. Vi manglede noget mod slutningen af efteråret. Jeg tror måske, nogle af de andre klubber har haft en større bredde, end vi har. Det var også det, vi blev ramt af i efteråret.

- Vi ville stadig ikke have været Europa foruden, og vi glæder os til at prøve det igen, siger Esbjerg-træneren.

Selvom Europa League tog hårdt på Esbjerg-truppen i foråret, mener Niels Frederiksen, at det kan gavne vestjyderne, at mange af spillerne nu har prøvet at spille uden for Danmarks grænser.

- Vi har været ude og spille én gang, og det håber jeg kan gavne os. Det håber jeg meget på.

Esbjerg møder i sidste spillerunde nedrykkede Viborg hjemme på Blue Water Arena.

/ritzau/